Гройсман вразив заявою про блокаду Донбасу

Транспортна блокада на Донбасі була організована в абсолютній координації з Росією і вже завдала Україні 1% ВВП шкоди.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю . Сообщает https://ukr-online.com/

"Те, що робили організатори блокади, вони робили в повній координації з росіянами. В цьому немає жодних сумнівів. За великим рахунком, чого домагалися організатори? Дати росіянам привід просто забрати все майно на непідконтрольних територіях. І зараз всі наші копалини ресурси, наше вугілля , всі наші меткомбінати (на неконтрольованих територіях Донбасу – ред.) працюють на російську економіку.


Вони самі, автори блокади, перенаправили мільярди з українського бюджету до російського бюджету. Ось що вони зробили", – заявив Гройсман.


На думку голови уряду, росіяни довго планували, як отримати контроль над підприємствами в ОРДЛО і не потрапити під нові санкції.


Як відомо, Гройсман також заявив, що Російська Федерація перетворила Крим на свою військову базу і є великою загрозою для всього демократичного світу.


"На жаль, Росія несе загрозу не тільки Україні, а всьому демократичному світові – це абсолютно очевидно. Це не наш з вами вибір, це їх вибір", – сказав Гройсман.


Прем’єр зазначив, що коли росіяни увійшли на Донбас, вони вигнали легітимно обрану місцеву владу і окупували частину України.


"Вони підтримують це фінансово, озброєнням і всім іншим", – пояснив глава уряду.


"Повірте мені, в Україні жодного конфлікту. Це був російський сценарій. Я теж у 2014 році був представником регіональної влади та співпрацював з колегами з усіх регіонів України. У нас не було проблем", – розповів Гройсман.


Він запевнив: "У нас не було жодного кроку, жодного, навіть на півкроку, для будь-якого натяку на конфлікт з Росією також".


"Сьогодні Крим з курорту перетворився на надпотужну військову базу, яка створює загрозу не Україні, а всім країнам НАТО, цивілізованому світу", – заявив український прем'єр.


Він нагадав, що на території українського Криму розміщувалася військова база РФ і в 2017 році Росія повинна була забрати Чорноморський флот на свою територію.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар