ЦЕЙ ЧОЛОВІК, НЕ ДУМАЮЧИ ПРО СЕБЕ, МАЙЖЕ ДВІ ДОБИ ЗБИРАВ І ВИВОЗИВ УКРАЇНСЬКИХ БІЙЦІВ. ВІН ВРЯТУВАВ 87 ЛЮДЕЙ В ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ.



Він зміг врятувати 87 людей в іловайському котлі….. Коли під страхом сmерті пішов домовлятися із терористами про вивезення поранених.



А потім, майже дві доби самотужки збирав і вивозив українських бійців. Справжня людина — легенда, військовий лікар Всеволод Стеблюк.


Слава Герою!


А це для довідки. З одного інтерв’ю Героя (частина тексту):


Полковник Всеволод Стеблюк, який пройшов Іловайськ і врятував щонайменше 87 поранених українських бійців, поділився про те, що довелося пережити впродовж кількох днів серпня 2014 року, про реальні втрати України в «іловайському котлі», про те, кого вважає винуватцем найкривавішого епізода російсько-української війни, про перемовини з росіянами щодо евакуації поранених, а також про злочини і втрати російських військ під час іловайських подій.


— Коли стався Іловайськ, в перші дні після тих подій, кількість загuблих озвучувалася шокуюча: від 800 до 1000 чоловік. Трохи пізніше з’явилася офіційна інформація, згідно якої під Іловайськом в ті страшні дні серпня заruнуло 366 бійців. Чи маєте своє бачення, яка інформація ближча до реальності?


— Безумовно маю. Ну, і є вже списки загиблих. Там десь до двох тисяч всього наших було – добровольці, гвардія. ЗСУ. За весь період. Зараз заruблими числяться дійсно трохи більше 360 бійців. Є ще ті, хто числиться зниклими без вісти, але відповідно до чинного Цивільного кодексу, особи, про місцезнаходження яких невідомо такий тривалий час та за обставин бойових дій можуть рахуватися як теж загuблі.


Тому – десь близько 500 чоловік тоді заruнуло. АЛЕ: поки немає тіла, поки не доведено сmерть воїна, для нас наш побратим – живий, як живий він для його рідних.


— А полонених скільки було?


— Теж чоловік 500, не менше. Але вони практично всі вже повернулися. Фактично всіх іловайців вже витягли з полону. Але є декілька таких незрозумілих моментів, коли є дані, що людина


заruнула – а потім з’являється інформація, що вона жива. Он мама Андрія Лозицького знайшла людей, які бачили його живим у полоні.


— Це ж могли якісь аферисти їй таке сказати?


— Та ні, там інше. Там хлопці давали свідчення. Якщо говорити про полонених, до речі, у мене є інформація що є такі наші хлопці, що залишилися там і не збираються повертатися. Ця інформація від тих людей, які ходять на ту сторону. Довіряти їй чи ні – справа кожного.


Але наприклад представники Міжнародного Червоного хреста розповідають, що спостерігали щось на зразок «стокгольмського синдрому». Як би там не було, Іловайськ – найбільш трагічна сторінка в історії сучасної України. Тоді тільки в так званому «зеленому коридорі» протягом декількох годин заruнула така кількість наших солдат…Джерело
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар