Порошенко щойно вийшов після допиту з будівлі ДБР і сказав таке, що всі просто притихли





П’ятий президент України і нардеп від партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко дав свідчення ГБР про події в Керченській протоці і про націоналізацію “ПриватБанку”. Джерело

Про це він розповів в прямому ефірі каналу “Прямий”.
За словами Порошенка, були передані його письмові свідчення.
Коментуючи націоналізацію, Порошенко зазначив, що пов’язує сьогоднішні події з обшуками у екс-глави НБУ Валерія Гонтаревої.
“Ми 100% праві, закон на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни великі гроші, але чомусь ГБР і інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть”, – заявив Порошенко.

“Крім того, сьогодні задавали питання про моряків, по Керченській протоці. Їм недостатньо рішення Міжнародного трибуналу, який визнав правоту України в праві користуватися українським Керченською протокою, українським Азовським морем, узбережжям Маріуполя і Бердянська, де українські ВМС здійснюють берегову оборону. Саме внаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція, коли проти них була здійснена агресія з боку збройних сил Російської Федерації. Міжнародний трибунал повністю визнав правоту України , А Державне бюро розслідувань проводить розслідування в частині правомірності, чи має право Україна захищати своє водний простір “, – підкреслив Порошенко.
Петро Порошенко також прокоментував реєстрацію НАБУ справи щодо нього і екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна, назвавши це “верхом неприйнятність”.
Адвокат Порошенко зазначив, що “розслідувати нічого, єдина мета – політичний тиск”.
Також Порошенко на своїй сторінці в мережі  Facebook  повідомив: “Націоналізація Приватбанку була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни величезну суму грошей і була здійснена в інтересах 20 млн його вкладників. Чому Державне бюро розслідувань не поспішає зайнятися питаннями обшуку у колишньої глави Нацбанку пані Гонтаревої, спалення машини її дітей, тиску на її сім’ю. Натомість пан Портнов і його оточення чинять тиск через питання націоналізації Приватбанку, використовуючи Державне бюро расс ледования “.
У той же вермя прес-секретар ГБР Анжеліка Іванова в коментарі ” УП ” сказала: “Допитали його (Порошенка – Ред.) В одному кримінальному провадженні. Він був викликаний (це був вже повторний виклик) щодо можливого втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва . Йдеться про події під час засідання РНБО, де 5-тий президент висловив думку про неправосудности і незаконність рішень ОАСК у справі про скасування націоналізації Приватбанку. Там йде кваліфікація частиною 2 ст 376. Ось в цьому виробництві він був допитаний. про жодні мор ках там не йшлося “.
Адвокат Порошенко Ігор Головань в своєму блозі на ” УП ” повідомив: “Власноручні показання Петра Порошенка в провадженні у” ПриватБанку “, слідчим ГБР чомусь не сподобалися. Чи не тому, що ці свідчення розкривають безглуздість навіть розмов про якийсь вплив на прийняття вже проголошеного судового рішення? “.
Головань зазначив, що не сподобалися і згадки про факти, опубліковані на прес-конференції Горбатюк і Ситника.
“А вже коли Петро Порошенко наполегливо попросив допитати його по всіх наявних виробництв (адже власноручні свідчення все одно вже передані в ГБР), слідчі спочатку радилися, а потім повідомили, що у них зламалася камера, а тому не тільки всі допити провести неможливо, слід перший, вже завершений допит почати заново. Отже, ГБР потрібні не свідчення Петра Порошенка, ГБР потрібні регулярні провокації під виглядом допитів “, – підсумував адвокат.
Як повідомлялося, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба раніше заявив, що його відомство розслідує 11 кримінальних проваджень, в яких фігурує п’ятий президент України Петро Порошенко.
У свою чергу адвокат Порошенко спростував цю інформацію, заявивши, що Порошенко проходить тільки в якості свідка по двох справах ГБР.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар