Досить качати з людей гроші! У Зеленського заговорили про скасування важливого податку. Українці зітхнуть з полегшенням



Досить качати з людей гроші! У Зеленського заговорили про скасування важливого податку. Українці зітхнуть з полегшенням


Військовий збір може бути скасований і це позитивно позначиться на економіці країни


Як відомо, про можливе скасування військового збору заговорив голова ОПУ Андрій Богдан. Він упевнений, що це рішення позитивно відіб’ється на національній економіці. Джерело

“Це питання бюджету. Якщо зростатиме економіка. А вона вже почала зростати. Ви знаєте, що ВВП за другий квартал – 4,7%, чого не було раніше в Україні”, – заявив Богдан, але точних термінів скасування податку не назвав.


Як відомо, військовий збір – це податок на прибуток в розмірі 1,5% від доходів фізичних осіб, який був введений Верховною Радою у серпні 2014 року для додаткового фінансування військових витрат. Парламент припускав, що він діятиме до 1 січня 2015 року, але через його продовжили з формулюванням “до завершення реформи ЗСУ”.

Згідно із законодавством, військовим збором не обкладаються наступні виплати: аліменти; пенсії, якщо їх величина не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб; стипендії, за умови, що їх розмір не перевищує суму, визначену абзацом першим підпункту 169.4,1 пункту 169.4 статті 169 ПКУ; допомоги по безробіттю, а також вагітності і пологах; доходи ФОП, отримані в результаті господарської діяльності, за умови, що вони є платниками єдиного податку; разова матеріальна допомога (на весілля, смерть родича і т. п.); грошове забезпечення військовослужбовців.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар