Росія програє суд щодо відшкодування «боргу Януковича» - Bloomberg

Російська Федерація не зможе виграти суд за позовом щодо відшкодування 3 мільярдів доларів – «боргу Януковича». До такого висновку дійшли експерти, опитані журналістами видання Bloomberg.
Новину повідомляє «Преса України».
Про те, що Росія навряд виграє суд в України стосовно «боргу Януковича», заявив в інтерв’ю професор юридичної науки при  Duke University Міту Гулят. Він та інші експерти негативно оцінили шанси РФ на успіх у цій справі, навіть при умові, що арбітражний суд прийме рішення на користь позивача.
«За законом, варіанти, які має Росія для повернення боргу, дуже обмежені», - прокоментував партнер юридичної фірми Weil Gotshal & Manges LLP Ендрю Уілкінсон.
Уілкінсон працював над документами про реструктуризацію українського боргу і ознайомлений із ситуацією зсередини.
В свою чергу колишній посол США в Україні Стівен Пайфер сказав, що «не розуміє», чому Україна має віддавати «борг Януковича» Росії з огляду на військову агресію на Донбасі.
«Дефолт України по боргу перед Росією не призведе до припинення програми МВФ, а ось неприйняття бюджету і податкових законів – може», - підкреслив він.
І все ж експерти прогнозують, що Росія може відсудити своє – шляхом взяття під контроль об’єктів українського майна за кордоном відповідно до позитивних рішень місцевих судів у конкретних країнах. 
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар