Стало відомо, навіщо бойовики обстріляли представників ОБСЄ



Обстріл бойовиками представників місії ОБСЄ під час їх роботи в окупованому регіоні, проводився для того, щоб спровокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь, і, таким чином, звинуватити українську сторону в порушенні мінських домовленостей. Однак зусилля бойовиків не увінчалися успіхом.

Ситуацію прокоментував голова спільного центру з контролю і координації (СЦКК), генерал-лейтенант Андрій Таран, новину передає «Преса України».

«Обстріли бойовиками здійснювалися в строго певний час з таким розрахунком, щоб спровокувати українські сили АТО на вогонь, а потім, у присутності високопоставленого європейського представника ОБСЄ, через російську сторону СЦКК звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей», — пояснив Таран.

За словами голови украънськоъ стороны у СЦКК, під час обстрілу терористи спеціально вираховували час знаходження на Донбасі представника ОБСЄ Олександра Хуга, в обов'язки якого входить моніторинг щодо врегулювання ситуації на сході України. Бойовики були переконані, що Хуг засвідчить вогонь з боку ЗСУ і це стане компроматом на українську армію і Україну в цілому в очах світового співтовариства.

Таран підкреслив, що бойовики прорахувалися, а українські бійці «не піддалися на провокації і чітко дотримувалися Мінських домовленостей».


Джерело: http://uapress.info/uk/news/show/114297

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар