Кучма дав несподівану оцінку допиту Януковича

Віктор Янукович, який дає свідчення із зали райсуду Ростова, зараз виступає як суддя.
Саме так прокоментував онлайн-допит Януковича у справі розстрілів на Майдані другий президент України Леонід Кучма, Сообщает viche.net.ua

"Якщо в суду було бажання проводити допит, то варто було просто вислати робочу групу для допиту і зробити це там. Не знаю, хто стояв за лаштунками цієї вистави. Таке враження, що у цьому разі суддею виступає Янукович, а не українська сторона", - сказав Кучма.

Він також прокоментував дії Януковича під час Майдану.

"У Януковича була стовідсоткова можливість вирішити цю проблему тоді. Я, Ющенко і Кравчук були на переговорах і бачили, як це відбувалося. Опозиція сказала: відправ уряд у відставку і Майдан розійдеться. Він відповів: "Я своїх не здаю". На цьому переговори закінчились. Не розумію, чому так потрібно було відстоювати уряд Азарова. Якщо б Янукович згодився на його відставку, розвиток подій відбувався за іншим сценарієм. І Крим був би наш, і на Донбасі такого б не було", - сказав Кучма.

Як відомо, колишній президент Віктор Янукович 28 листопада виступатиме свідком у справі розстрілів на Майдані. Відповідати на запитання Янукович має із зали облсуду Ростова (РФ).

Попереднього разу допит не відбувся через недоставку колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" із СІЗО.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар