Янукович про свою втечу: Турчинов наказав розвернути вертоліт, погрожували винищувачами (ВІДЕО)

При втечі екс-президента Віктора Януковича з України на вертольоті була здійснена спроба розвернути його і посадити в Харкові під загрозою підняття в повітря винищувачів. Дане розпорядження за версією Януковича дав нинішній глава РНБО Олександр Турчинов.

Новину повідомляє «Преса України».

За словами Януковича, коли він на своєму вертольоті вже підлітав до Донецька, з його пілотами зв'язався авіадиспетчер і наказав їм розвернутися на Харків. Таке розпорядження видав безпосередньо тодішній спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

«Цей льотчик відповів, що на борту у нього знаходиться президент України, можливо його з кимось переплутали? Верховний головнокомандувач Збройних сил - це перше, друге - якщо навіть він би послухав цього диспетчера, то у нього вже не залишалося палива в баках, щоб повернутися до Харкова, бо ми вже наближалися до Донецька. Він йому став погрожувати, що він підніме винищувач і вони змусять силою сісти на землю», - розповів екс-президент України.

Янукович згадав і те, як його намагалися зупинити українські прикордонники, у яких при собі була зброю. Вони заявили, що отримали відповідний наказ. Він їм відповів, що це не в їхніх повноваженнях. Після цього інциденту Януковичем і було прийнято рішення тікати в Крим на авто.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар