В СБУ прокоментували зустріч Савченко з Плотницьким і Захарченком (ВІДЕО)

Радник голови СБУ Юрій Тандіт запевняє, що відомству не було заздалегідь відомо про зустріч українського депутата Надії Савченко із самопроголошеними главами «ДНР» і «ЛНР». Вони здійснять перевірку за цим фактом.

Новину повідомляє «Преса України».

Тандіт в ефірі одного з українських каналів заявив, що українські спецслужби не були попереджені про контакт Савченко із «главою ДНР» Олександром Захарченком та «главою ЛНР» Ігорем Плотницьким, і взагалі про поїздку в Мінськ на переговори. У той же час, СБУ відомі всі факти поїздок українських політиків за кордон та за лінію розмежування на Донбасі.

«Ми збираємо інформацію, пов'язану не тільки з поїздкою Надії Савченко в Білорусь, але і з іншими політиками в інші країни. Все, що пов'язано з темою звільнення заручників, для нас дуже актуально. Ми цю інформацію будемо перевіряти і з'ясовувати подробиці, в тому числі і з Надією Савченко», - сказав радник глави СБУ.

Тандіт висловився і про можливі способи прискорення звільнення українських військовополонених з полону бойовиків на Донбасі, заявивши, що СБУ використовує їх усі. Каже, що в переговорах з цього питання беруть участь не тільки офіційно уповноважені переговірники, а й нардепи, священики, політики.



    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар