Тука пояснив, завдяки чому вдасться повернути Донбас

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що Україна зможе повернути окупований Донбас, адже реформування країни дозволить це зробити.

Новину передає «Преса України».

Тука відзначив, що однією з головних передумов поразки Росії у війні на Донбасі стане її економічним знесиленням, що стало можливим завдяки санкціям. Адже сучасна війна досить дорога, а в Росії вже досить мало коштів.

«На об'єктивних даних з відкритих джерел і на розумінні того, що сучасна війна - дуже дороге задоволення. Без економічного забезпечення будь-яка війна дуже скоро завершується поразкою», - підкреслив Тука.

Крім того урядовець зазначив, що ЗСУ зіткнулись з військовою агресією однієї з передових армій світу та напрочуд результативно вели бойові дії проти російських окупантів. Адже, за наявною інформацією, ЗСУ завдали досить тяжких поразок російській армії. Разом з тим він визнав, що наразі військового шляху вирішення конфлікту на Донбасі немає, адже українська армія поки не готова.

«Ми зіткнулись в протистоянні з однією з найпотужніших армій світу! Ми достойно витримали натиск і втримали ворога! Але, так, в нас ще не вистачає сили повернути території суто військовим шляхом», - зазначив Тука.

З іншого боку Тука відзначає, що внаслідок неготовності армії піти військовим шляхом на очищення території Донбасу від терористів, українська влада займається реформуванням країни. Зокрема і у силовому блоці та економіці.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар