Відтепер в Україні можна оформити МІЖНАРОДНІ АВТОМОБІЛЬНІ ПРАВА: де і за скільки

Коштує така послуга всього 34 грн, а отримати документ можна в сервісному центрі МВС
З 9 лютого в територіальних сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України можна отримати міжнародне водійське посвідчення, повідомляє прес-служба МВС.

">Раніше МРЕВ такої послуги не надавала.
Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія терміном дії на 3 роки. Вартість послуги складе – 34 гривень 16 копійок.
Для отримання міжнародного посвідчення водія необхідно звернутися в зручний за місцем розташування територіальний сервісний центр МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:
  • Пред’явити адміністратору на місці оригінал національного водійського посвідчення;
  • Паспорт громадянина України;
  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Фотографію розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.
«За міжнародними нормами, воно виглядає як невелика картонна книжечка. Завдякийому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортнимизасобами, а також воно має велике значення для громадян, які тривалий часперебувають за кордоном», — пояснив начальник Головного центру МВС ВладиславКриклій.
Таке посвідчення стане в нагоді українцям, які працюють або тимчасово проживають закордоном, або люблять подорожувати на авто. З таким документом розширюєтьсяперелік країн, де ви можете користуватися транспортними засобами.
Якщо українські права дійсні на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року, то міжнародні також визнають в країнах, які підписали Женевську конвенцію про дорожній рух 1949 року (наприклад, в США і Канаді).
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар