Політолог розповів про дії РФ при отриманні Україною зброї від Заходу

Надання Україні озброєнь з боку Заходу, що наразі обговорюють в США, може стати причиною більшої військової активності Російської Федерації на Донбасі. У Москві вже мають відповідну стратегію на такий випадок.

Про це заявив професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль, новину передає «Преса України».

Він вважає, що саме тому американська сторона зволікає з рішенням надати смертельні озброєння Збройним силам України. Мотиль додав, що прихід російських військ на Донбас, а перед тим захоплення півострову Крим, є відповіддю Кремля на прихильність Заходу до України.

За словами експерта, президент РФ Володимир Путін добре усвідомлює, якою небезпечною стане українська армія внаслідок отримання летальних озброєнь. Тому оптимальним варіантом для нього буде підсилити рівень насильства в Україні, сказав він.

Для впливу на ситуацію, яка складається, зазначив Мотиль, Москва робить спроби маніпулювати через військові маневри. Про що говорить збільшення витрат Кремлем на оборону і пропаганду, додав він.

Політолог наголосив на необхідності бути готовою Україні до розвитку будь-яких подій, і при цьому усвідомлювати, що РФ швидко не здасть позиції.

Нещодавно офіційний представник Пентагону Кортні Хіллсон повідомила про готовність США продовжувати істотну підтримку ЗСУ в нарощуванні потенціалу. На це керівник міжнародного комітету Ради Федерації Росії Костянтин Косачов заявив, що у разі допомоги США у зміцненні української армії, вони фактично стануть однією зі сторін збройного протистояння на сході України.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар