Міністра внутрішніх справ 'ДНР' засудили до 12 років (ВІДЕО)

Олексій Дикий у 2014 році приєднався до бандформувань, а в подальшому очолив «поліцію» молодої «республіки».
Поліцейські Донеччини ретельно збирали доказову базу його зради та долучали до справи нові злочини проти українців. 6 червня 2017 року Торецький міський суд виніс вирок – 12 років позбавлення волі за участь у незаконних збройних формуваннях. Документування за іншими статтями Кримінального кодексу у відношенні «міністра» триває. Сообщает http://www.technosotnya.com/

Оперативник з 20-річним стажем розшукової діяльності з приходом ворога став на його бік і знехтував присягою, даною народу України. За наявною інформацією у 2014 році він був завербований спецслужбами країни-агресора під гарантії отримання громадянства РФ. В цей час він обіймав посаду начальника Управління боротьби з організованою злочинністю обласного апарату міліції. Покликаний боротися з бандами, він став ватажком однієї з них, інформує "kolona.net".


Захоплення адмінбудівель у Донецьку, викрадання людей, вимагання, організація параду полонених українських військових…Ось неповний список того, що вчиняло угрупування «ДНР» під керівництвом Дикого. Наразі процес документування за цими фактами триває.


Заступник начальника Управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області Роман Осуховський коментує:


– У 2014 році полковник Дикий являвся діючим співробітником міліції, а тому зібрані матеріали щодо його причетності до незаконних збройних формувань були спрямовані для прийняття рішення в слідче управління прокуратури Донецької області. Розшуковці надали покази свідків, що підтверджували вказану інформацію. Крім того, був проведений масштабний моніторинг інтернету, де були виявлені факти участі, а також відео, на якому він, як представник «поліції ДНР», на місці падіння боїнгу не допускав міжнародних спостерігачів.


За погодженням прокуратури у відношенні Олексія Дикого було проведено спецрозслідування і кримінальне провадження, відкрите за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України, у вересні 2015 року було спрямовано до Торецького міського суду.


6 червня 2017 року колегія суддів винесла обвинувальний вирок за вказаним кримінальним провадженням.


Скільки б часу не пройшло – рік чи 10, а покарання буде приведено в дію. Цей принцип лежить в основі терміну «заочне засудження». Зраднику полковнику належить відповісти, перш за все, перед українськими громадянами, які замість захисту отримали розстріли, смерті і катування.




Всього з початку терористичної агресії поліцейські Донеччини затримали 1100 бойовиків, ще близько 2000 – оголошені у розшук. Лише з початку 2017 року отримали заочне покарання вже порядку 30 осіб, серед них, в тому числі і колишні правоохоронці.





    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар