Це просто як сніг на голову!!! Кличку загрожує ув’язнення на термін від 3 до 8 років, він ТАКЕ скоїв…

Відносно голови Київської міськадміністрації Віталія Кличка і його підлеглих, відповідальних за утилізацію небезпечних відходів (зокрема люмінесцентних лампочок і батарей), буде розпочато кримінальне розслідування.

Про це повідомляє «UBR» з посиланням на постанову Шевченківського райсуду м. Київ. Сообщает http://korupciya.com/


Повідомляється, що позовну заяву на керівництво КМДА подав адвокат Ростислав Кравець, який ще три роки тому через суд зажадав від столичної мерії виконання чинного законодавства про утилізацію шкідливих відходів. Його прийняли в 1998 р., а вдосконалили в 2010-му, після чого було прийнято відповідну постанову Кабміну – №541 від 25 травня 2011 року ( «Про внесення змін до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів»).


Всі ці документи зобов'язували влади на місцях вжити заходів по правильному збору і утилізації небезпечних відходів. Зокрема, люмінесцентних лампочок і батарейок.


«Міська влада повинна була провести тендер і вибрати компанію, яка стала б окремо збирати лампочки і батарейки – не разом з усім іншим сміттям. Ну і звичайно утилізувати за всіма правилами. Однак минули роки, але ніхто нічого так і не зробив. Тому я зажадав від КМДА виконати свої обов'язки через суд – отримав відповідні постанови Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адмінсуду. І коли мерія вже не перший рік умисно ухиляється від виконання цих рішень, я вирішив залучити її керівництво до відповідальності вже за іншою статтею – за невиконання постанови суду. А ось тут їм загрожує вже серйозна відповідальність – кримінальна, чи не штрафи. Це тюремне ув'язнення на термін від 3 до 8 років. Як самому Віталію Кличку, так і його підлеглим», – розповів Ростислав Кравець.


І запевнив, що простежить за виконанням ухвали Шевченківського районного суду.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар