“Ми брешемо…” – Супрун зробила заяву від, якої у Вас очі на лоба вилізуть! Тільки тримайте себе в руках!





В. О. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила з жорсткою критикою ситуації в охороні здоров'я і висловила надію, що за реформу у медицині буде проголосовано 6 червня. Про це вона написала у Фейсбуці, – Сообщает http://korupciya.com/

У повідомленні зазначається: "В Україні є велика проблема – ми брешемо. Ми говоримо, що медицина безкоштовна, а вона не така. Ми всі платимо за все, спочатку, коли заходимо в лікарню.


Замість того, щоб брехати, що ми маємо безкоштовну медицину, будемо говорити правду. Кошти, які зараз виділяються з державного бюджету, використовуються неефективно.


Ми пропонуємо систему, де кожен з нас гарантовано отримає первинну, екстрену та паліативну допомогу безкоштовно. Послуги вторинного і третинного ланки будуть оплачуватися частково державою, частково – громадянами. Для тих, хто не зможе оплачувати, будуть діяти субсидії, соціальні програми.


Ми повинні перестати собі брехати і говорити правду. Ми повинні створити систему, де люди відчувають, що про них дбають і дають фінансові гарантії.


Сьогодні Національна рада реформ підтримав реформу медицини і рекомендував Верховній Раді України визначити пацієнтські законопроекти як невідкладні!


Сподіваємося, що 6 червня Верховна Рада проголосує за внесення законопроектів, які мають запустити медичну реформу в країні, в порядок денний, і їх приймуть вже до кінця цієї сесії".


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар