Ляшко різко розкритикував пенсійну і медичну реформи!

Урядові проекти медичної та пенсійної реформ переслідують єдину мету – зменшити чисельність українців, які мають право на отримання медичних послуг та пенсій.
Про це заявив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко у кулуарах парламенту. Сообщает http://30seconds.com.ua/

«Що це за медична реформа, коли, наприклад, у Рівненській області створюють 3 госпітальні округи і людина повинна їхати за 200 км до обласного центру, щоб отримати допомогу чи народжувати дитину? Ця медична реформа, як і пенсійна, покликана лише збалансувати видатки держбюджету за рахунок українців, обмеживши їхнє право на отримання допомоги. Безумовно, ми цього підтримувати не можемо. Так само ми проти пенсійної реформи від уряду. Сьогодні достатньо 15 років трудового стажу і людина може вийти на пенсію у 60 років. Влада ж пропонує збільшити трудовий стаж до 35 років. Це означає, що мільйони людей просто не зможуть отримати пенсію, бо в них не буде достатнього трудового стажу», – наголосив Ляшко.


Політик переконаний, в результаті проведення реальних медичної та пенсійної реформ українці мають отримати якісні медпослуги та достойні пенсії.


«Замість того, щоб збільшувати пенсії, влада хоче підняти пенсійний вік. Натомість наша команда Радикальної партії пропонує, аби українці отримували нормальні пенсії. Для цього потрібно збільшувати зарплати. Ми переконані, що пенсії не зростуть, якщо влада буде піднімати пенсійний вік і збільшувати трудовий стаж, а зарплати залишаться копійчані. Сьогодні 4 мільйони людей в Україні отримують мінімальну зарплату. Вони і пенсію отримуватимуть таку саму – мінімальну, адже пенсії формуються за рахунок внесків до Пенсійного фонду», – зазначив лідер РПЛ.


За словами народного депутата, гроші на підвищення пенсій в держбюджеті є.


«Аби підняти пенсії, не має потреби чекати до жовтня, як зараз влада обманює народ. Внаслідок нашої боротьби за збільшення мінімальної зарплати, перевиконання доходів Пенсійного фонду нині складає більше 10 мільярдів гривень. Ось можливість піднімати пенсії вже зараз – осучаснювати їх, перераховувати пенсії для людей з великим трудовим стажем та збільшувати соціальні пенсії, які сьогодні 947 гривень», – підсумував Ляшко.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар