Ахметову пробачили 3 мільярди, їх заплатите ви



Верховна Рада прийняла геніальне рішення. Відразу видно: все для народу


Холдинг ДТЕК, володіє яким скандально відомий укріанскій олігарх Рінат Ахметов, може не платити податки до бюджету. Сума, до слова, зовсім вже мізерна: якихось три мільярди гривень.

Відповідне рішення Верховна Рада опублікувала на офіційному сайті. Але ось, в чому заковика. Виходячи з документів, опублікованих там же (в тому числі і стенограми засідання, а також офіційних результатів голосування), скандальну поправку не ухвалили. Чому вірити — чергова загадка.

Зокрема, в документі йдеться: «Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту обладнання, устаткування, комплектуючих, які […] призначені для виробництва енергії з поновлюваних джерел енергії».

За інформацією одного з провідних рейтингових агентств FITCH, ДТЕК планує інвестувати в будівництво «зелених енергостанцій» 445 мільйонів євро в цьому році і 285 мільйонів євро — в наступному. Більше половини цих грошей піде саме на імпортне обладнання. Згідно з підрахунками, поправка верховних кнопкодавів допомогла б Ахметову заощадити більше 3 млрд грн. Відповідно, ця сума в державну казну так і не потрапила.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал «Знай.ua» писав про те, що незабаром Київрада може дозволити Київській міськдержадміністрації (КМДА) продати власнику «ДТЕК» Ріната Ахметова всі належні киянам електромережі за 444,4 млн гривень. Цим же проектом рішення пропонується «заднім числом» легалізувати вихід на ринок торгівлі електрикою ПАТ «ДТЕК Київські електромережі» і майже на рік продовжити договір з ПАТ «Київенерго» в частині електрогенерації.
Ми такод писали про те, що компанія Ахметова погрожує затягати киян по судах за несплату комунальних боргів. Два тижні залишилося до того моменту, коли угода на управління тепломережами столиці припинить діяти, як ПАТ «Київенерго» попередило жителів міста: борги за комунальні послуги вибиватимуть через суд за допомогою Державної виконавчої служби.

Автор матеріалу: София Милевская

Джерело

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар