За фото у виборчій кабінці – до 3 років ув’язнення. Нові правила голосування..





За селфі у виборчій кабінці під час виборів Президента, які відбудуться 31 березня, може загрожувати тюремне ув’язнення. Про це на брифінгу повідомив радник глави МВС Іван Варченко, пише прес-служба міністерства.

Пише Звістка з посиланням на джерело.



Варченко закликав українців не розголошувати таємницю свого волевиявлення.

“Ми нагадуємо виборцю: ви не повинні нікому звітувати про своє волевиявлення. Більш того, ця звітність може нести ознаки кримінального злочину, оскільки виборець може нести покарання за розголошення результатів свого волевиявлення. Ви не маєте права фотографувати свій бюлетень, не маєте права демонструвати його на виборчій дільниці, тому що це порушення таємниці волевиявлення. тобто ніяких селфі в кабінках, ніяких звітів “, – підкреслив Варченко.

Також радник глави МВС зазначив, що в статті 7 закону про вибори президента України йдеться про те, що голосування є таємним і контроль за волевиявленням виборців забороняється.


“Зйомка і фіксація будь-яким способом результатів волевиявлення є порушенням таємниці голосування. Стаття 159 Кримінального кодексу передбачає, що виборець, який собі це дозволить, може понести покарання до 3 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар