В Україні люстровано 760 чиновників з більш ніж 80 тисяч

В рамках реалізації закону «Про очищення влади» люстровано всього 11% від усієї кількості чиновників. 
Новину повідомляє «Преса України»
Як зазначила під час брифінгу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, «на сьогоднішній день реєстр осіб, щодо яких застосовані положення закону «Про очищення влади», налічує 760 чоловік. Близько 80 тис. діючих чиновників знаходяться в процесі перевірки» 
Разом з цим, ще близько 45 тис. осіб які претендують на зайняття посад також проходять люстрацію. Відбувається перевірка та аніліз їхніх документів. 
Зазначимо, що раніше глава департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяна Козаченко повідомила, що близько 700 чиновників були звільнені на підставі закону про очищення влади в Україні.
«В Україні немає такої статистики, скільки людей потрапляє під заборону. Я можу говорити тільки тоді, коли до людини повинен застосовуватися закон, але він не хоче йти за власним бажанням і знаходиться на державній службі, не звільнився до цього. І тоді він звільняється на підставі закону. І саме тоді ця особа вносять до єдиного реєстру застосування заборон. Таких осіб зараз в реєстрі близько 700», - розповіла Козаченко.
Зазначимо, що згідно з наказом голови Нацбанку, Валерії Гонтаревої, люстраційні перевірки в НБУ триватимуть до червня наступного року
 «Провести перевірку достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 закону «Про очищення влади», відносно посадових і службових осіб Національного банку України з 20 квітня 2015 по 30 червня 2016 у відповідності з планами проведення перевірок», - йдеться у наказі.
Підкреслимо, що за словами Козаченко, за півтора року за законом «Про очищення влади» жодного суддю в Україні не люструвати.
Нагадаємо, що глава міністерства юстиції України Павло Петренко повідомив, що процес люстрації чиновників триватиме в Україні до кінця 2016 року.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар