Рейтиг «ПриватБанку» опустився до рівня обмеженого дефолту

Міжнародним агентством Fitch Ratings рейтинг дефолту емітента ПАТ Комерційний Банк «ПриватБанк» знижений до рівня обмеженого дефолту (RD).
Про це сказано у прес-релізі агентства, новину передає «Преса України».
«Зниження довгострокового і короткострокового РДЕ «ПриватБанку» в іноземній валюті до рівня RD і його рейтингу стійкості до рівня f слідує за завершенням реструктуризації пріоритетних єврооблігацій банку на суму 200 млн. дол., термін погашення з яких наступав 23 вересня 2015 року», - йдеться у повідомленні.
В прес-релізі сказано, що реструктуризація облігацій передбачала термін до погашення, не списуючи суми боргу. При цьому ставка по купону збільшилась.
«Новий термін погашення за вказаними пріоритетними облігаціями буде залежати від прогресу з реструктуризацією субординованого боргу банку з погашенням в 2016 році», - повідомляє Fitch Ratings.
На думку експертів агентства, обмін проблемних боргових зобов’язань може допускатися у тому випадку, коли реструктуризація веде до погіршення умов фінансових зобов’язань емітента, в тому числі подовження строку погашення боргу та проводиться з метою уникнення банкрутства і неплатоспроможності. Отож, зниження РДЕ і рейтингу стійкості комерційного банку «ПриватБанк» свідчить про те, що реструктуризація боргу підпадає під вище перераховані аспекти.
У Fitch зазначили, що рейтинг банку може зрости, якщо після реструктуризації «ПриватБанк» стане кредитоспроможним.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар