Штайнмаєр: у вирішенні конфлікту на Донбасі відмічається значний прогрес

За словами глави німецького МЗС, припинення вогню на Сході України призвело до заспокоєння ситуації. Однак досі залишається багато складних питань, зокрема, проведення місцевих виборів на Донбасі.
Новину повідомляє «Преса України»
Як заявив, сьогодні 19 вересня, в Магдебурзі Франк-Вальтер Штайнмаєр «ми домовилися за угодою про відвід важких і легких озброєнь, яке ще не підписана і зараз готується до підписання 22 вересня». 
Разом з цим Штайнмайер підкреслив, що «вперше за багато місяців ми маємо режим припинення вогню на Сході України, який привів до помітного заспокоєнню ситуації. Втім, це не означає, що все стало простіше, особливо в питанні, як рухатися далі» 
Зауважимо, що сьогодні у Магдебурзі відбулася церемонії вручення Премії кайзера Отто. 
Цього року дану премію отримала Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). 
Коментуючи цю подію Штайнмайер сказав, що  «ми не просунулися б так далеко в тому, що стосується України, без ОБСЄ».
Зазначимо, що російський політолог Дмитро Орєшкін висловив свою думку, що президент Російської федерації буде намагатись перетворити окуповану частину Донбасу на нове Придністров’я.  Путін хоче залишити на території України дві ніким невизнані «республіки» – «ДНР» і «ЛНР». За словами політолога, максимум на що можуть розраховувати терористичні «республіки» - це стати другим Придністров’ям. Путін не зможе анексувати самопроголошені «ДНР» і «ЛНР» так як Україна та світ готові до будь-якого повороту подій на Донбасі. Саме тому, нова анексія Росією української території, якщо Путін на це вирішить піти, не пройде так легко, як це сталось з Кримом.
 Відмітимо, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав всіх учасників конфліктів в світі зупинити бойові дії у Міжнародний день миру 21 вересня
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що режим припинення вогню в зоні АТО діє у всіх напрямках.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар