РЕЙТИНГ НАЙСТРЬОМНІШИХ ЛІТАКІВ ЗА ВСЮ ІСТОРІЮ (ФОТО)

На 11-му місці в рейтингу найбільш потворних літаків в історії розташувався важкий транспортний Airbus Beluga. У перевезенні великих вантажів цей літак хороший, але дизайн – це явно не його найсильніша сторона.Сообщает bdzhola.com
11
На десятому місці знаходиться винищувач McDonnell XF-85 Goblin. У цього літака не тільки ім’я негарне, але і зовнішністю він явно не вийшов, і високою ефективністю не відрізнявся. Літак призначався для запуску з бомбардувальника – після виконання місії він, за задумом інженерів, повинен був повернутися на свою повітряну базу. На практиці ця задумка виявилася невдалою.
10
Дев’ята сходинка у німецького розвідувального літака Blohm-Voss BV-141, який був сміливою технічною ідеєю для свого часу. Однак його незвичайна асиметрична форма навряд чи зможе підкорити шанувальників дизайну. У масове виробництво літак так і не потрапив.
9
На восьмій позиції розташувався EL / M-2075 Phalcon – це модифікований під цілі радіолокаційного попередження Boeing 707. Свою безпосередню місію літак виконував відмінно, проте клоунський ніс не додає йому витонченості.
8
Сьоме місце відведено Handley Page Victor, який зовні схожий на богомола. Літак спочатку використовувався в якості стратегічного бомбардувальника для ВВС Великобританії, пізніше його почали застосовувати в якості танкера-заправника.
7
На шостому місці – Bristol Freighter, який спочатку використовувався в якості повітряного парому. У коло його завдань входила доставка пасажирів і вантажів на короткі дистанції. Що можна сказати напевно – машини всередині цього літака виглядали напевно краще, ніж він сам.
6
П’ята сходинка залишилася за польським реактивним літаком PZL M15 Belphegor, який призначався для розпилення хімікатів над полями.
5
На четвертому місці концептуальний багатоцільовий винищувач Boeing X-32, який так і не був запущений в серійне виробництво, незважаючи на функцію вертикальної посадки.
4
Третє місце дісталося DHC-4 Caribou, який з його кирпатим носом і дивно задертим верх хвостом не викликає приємне естетичне враження.
3
Другим йде CASA C-212, який гарний як транспортного літака, але явно не є номінантом на премію «кращий дизайн року». Його схожий на рило ніс і незграбний фюзеляж не справлять на естетів належного враження.
2
Лідером по потворності виявився ATL-98 Carvair. Ймовірно, літак був розроблений в якості подібності Boeing 747, однак на практиці більше схожий на персонажа мультфільму.
1
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар