Скоро доведеться трошки посидіти в темряві, без тепла і субсидій – Романенко



Після того, як Кабмін та новий прем’єр-міністр України озвучили «комунальну політику» людям доведеться пояснювати, як вижити за таких умов. Власний альтернативний план Володимиру Гройсману та його міністрам представив український політолог Юрій Романенко.
Новину передає «Преса України».
Романенко поралив Гройсману надати людям дешеві кредити та утеплення та енергозбереження, а не вішати «локшину» про дешевий газ. Загалом нову «газову реформу» критикувати може, будь-хто, а от альтернативи й досі ніхто не пропонував.
«Не потрібно давати дешевий газ, потрібно дати дешеві кредити на тотальне утеплення та енергозбереження. Потрібно зняти налогобложение за розгортання тут виробництва, спрямований на збільшення енергоефективності. Замість субсидій нехай ставлять котли, теплоізоляцію, термостати. Нехай навіть дають гроші на це без відсотків, нехай встановлюють безкоштовно, але це краще, ніж ще 25 років зливати в трубу десятки млрд баксів. Втім, слід 25 років вже не буде», - пояснив Романенко.
На думку експерта газові монополісти таку політику нового керівництва країни «заблокують». 
«Фірташ, Ахметов та інші монополісти заблокують таку політику. Гройсман і Ко відбиватимуться. Всі разом будуть далі дерти все, що ворушиться і вішати локшину на вуха бюджетникам. Будуть плисти за течією, а потім все наипнется. Інфраструктуру адже потрібно обслуговувати, ремонтувати труби, турбіни на електростанціях міняти, реактори на АЕС вводити нові і прочая, прочая, прочая. Загалом, скоро доведеться трошки посидіти в темряві, без тепла і субсидій, походити пішки одне кінця міста в інший. Коротше кажучи, кінь і буржуйка - друзі людини. Слава Україні!», - додав Романенко, аналізуючи той колапс який тихо, але впевнено насувається на простих громадян. 
Як відомо з 1 травня комунальні тарифи на газ, воду та електроенергію суттєво піднімуться. 

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар