СААКАШВІЛІ ПОЧИНАЄ «ХРЕСТОВИЙ ПОХІД»?

Нусс, як і очікувалося, глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі перейшов в атаку на ще не сформований Кабмін і поки віртуального прем'єра в особі Володимира Гройсмана.


Першим ударом стала сьогоднішня прес-конференція, з якої можна виділити наступні фрази: «Ні одна обіцянка з приводу реформ, дані після Майдану, не були виконані. Нас всіх водять за ніс ».


«Проблема не тільки в Яценюкові. Проблема в політичному класі і проблема в підході президента України до процесів всередині країни і до процесу реформування ».
«Ми вимагаємо, в першу чергу, припинити цей муждусобойчік і договірняк, який ведеться на рахунок уряду. Я закликаю народних депутатів не голосувати за цей уряд в таких умовах ».

Таким чином, Саакашвілі починає новий "Хрестовий похід", який від минулого разюче відрізняється. Чим? Так мабуть, тим, що критика вже звучить не тільки на адресу прем'єр-міністра і кабміну, а й безпосередньо - президента. Поки в м'якій формі, але, далі - більше, з урахуванням амбіцій.

Представивши непопулярну і більш комічну в народі кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра, президент, намагаючись зберегти в кабміні лояльну більшість, перш за все, підставив себе. Була би інша людина, було то Саакашвілі було б складніше маневрувати, про що я і писав сьогодні ж.


Тепер спостерігаємо за ходом подій, і не виключено, що буде перетасування кандидатур, адже політичні баталії з Саакашвілі часто закінчується не на користь його супротивників!. Якщо ж перетасовки не буде, то ми станемо свідками справді серйозного «Хрестового походу», з охопленням і АП.

Спостерігаємо!

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар