За “видатні” заслуги? Скандальний російський олігарх отримав українське громадянство



Дану інформацію підтвердили в Державній міграційній службі, уточнивши, що реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб’єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою. Сообщает http://www.akcent.info

Російський мільярдер Костянтин Григоришин, основні активи якого перебувають в Україні, отримав українське громадянство. Про це повідомляє агентство Інтерфакс, посилаючись на інформоване джерело, передають Патріоти України.

Як зазначається, дану інформацію також підтвердили в Державній міграційній службі, уточнивши, що реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб’єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою.

“Громадянин Російської Федерації і Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України в спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України “Про громадянство України”, в зв’язку з тим, що народився на території України”, – пояснили у відомстві.

Також в міграційній службі відзначили, що в зазначеному законі відсутні підстави, які б унеможливлювали отримання громадянства України за територіальним походженням.

“Отже, наявність будь-якого кримінального судочинства на території України або, наприклад, Російської Федерації щодо особи не є підставою для відмови в прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням”, – додали в Держміграційної службі.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар