Азаров жорстко висловився про АТО


Всі укази і всі розпорядження по АТО є злочинними і не підлягають виконанню. Так звана АТО - антиконституційна і абсолютно незаконна. Про це заявив колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров. Повідомляє : http://uapress.info/uk/


Азаров заявив, що представники нової влади не мали права придумувати АТО, так як така ідея повністю суперечать кільком статтям Конституції України.

«Здавалося б настільки очевидне невідповідність указу по АТО Конституції міг би констатувати Конституційний Суд України. Однак державний переворот розтоптав не тільки Конституцію України, а й усі державні органи у справах захисту конституційного ладу», - сказав Азаров.

Додав, що прийде час, і конституційний порядок в Україні відновиться, визнавши всі нормативні акти по АТО «нікчемними, виходячи з норм Конституції України». А ті, хто придумав АТО, за словами екс-прем'єра, понесуть кримінальну відповідальність.

Разом з цим Азаров процитував заяву українського юриста Шишкіна, який «завжди примикав до націоналістичного табору і ніколи не симпатизував Партії Регіонів».

«Майже дослівно він сказав наступне: «Нормативні акти по мобілізації в АТО незаконні і суперечать Конституції». Як один з доводів свого ув'язнення він говорить про невідповідність їх Конституції, і про те, що мобілізація може бути оголошена тільки в разі введення в країні воєнного стану», - згадав слова правозахисника екс-політик.

За словами Миколи Азарова, дуже дивно, що інші правозахисники не помічають цього.

«Я не знаю, які міркування спонукали Шишкіна зробити відповідні заяви. Дивно інше, як не помічають всього цього його колишні колеги по Конституційному Суду, по Генеральній прокуратурі. Невже ніхто з них не читав Конституцію України?! Замовкли його заяву і так звані ЗМІ. Мовчить і Шустер. А варто було б в суспільстві провести дискусію на цю тему», - резюмував колишній представник «Партії Регіонів».

Нагадаємо, нещодавно Микола Азаров сказав, що відповідальність за наслідки розвалу економіки в Україні в однаковій мірі повинні розділити і Порошенко, і Тимошенко, і інші фракції.

    Blogger Comment

1 коментарі:

  1. напевне що конституційний порядок відновиться та не зусиллями цього похло3,14дараса!

    ВідповістиВидалити