Російський бізнесмен Григоришин отримав українське громадянство


Російський мільярдер Костянтин Григоришин, уродженець Запоріжжя, основні активи якого знаходяться в Україні, отримав українське громадянство. Повідомляє : http://uapress.info/uk


Таку інформацію підтвердили в Державній міграційній службі, та уточнили, що реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою.

За даними відомства, «Громадянин Російської Федерації та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України «Про громадянство України», у зв'язку з тим, що народився на території України».

Крім того, у відповідному законі відсутні підстави, за яких отримання громадянства України за територіальним походженням є неможливим. Таким чином, кримінальні справи, відкриті стосовно Григоришина на території України або, наприклад, Російської Федерації не є перешкодою для надання громадянства України за територіальним походженням.

Нагадаємо, 15 березня цього року Костянтин Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. В обмін він пообіцяв відмовитися від російського.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар