Якщо ви зберігаєте картоплю в холодильнику, дістаньте її звідти негайно!




Холодильник – одне з найбільш корисних і досконалих винаходів людства. Природно, коли ви приходите додому з покупками, насамперед хочеться все покласти саме туди. Повідомляє : http://www.akcent.info/


До того ж ми розуміємо, що те, що лежить в холодильнику, не пропаде, а значить продукти будуть свіжими, коли ми захочемо з них що-небудь приготувати. Тільки от є один продукт, який не можна класти в холодильник ні за яких умов – це може позначитися на стані вашого здоров’я. 

Справа в тому, що коли ми зберігаємо її в холодильнику, крохмаль починає перетворюватися в цукор. Коли ми піддаємо картоплю термічній обробці, ці цукри з’єднуються з аспарагіновою амінокислотою і утворюють мономер акриламід, який смертельно шкідливий для здоров’я. Це хімічна сполука потенційно здатна викликати рак.

Акриламід використовується у виробництві паперу, барвників, клею і пластика. На дослідженнях, проведених на гризунах, вчені довели, що це мутагенна речовина ушкоджує хромосоми кров’яних тілець, що є першою стадії формування онкології.



    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар