В ОАЕ без пояснення причин заборонили ввезення українських продуктів


Імпорт українських продуктів харчування заборонений в Об'єднаних Арабських Еміратах. Український уряд поки не коментує ситуацію. Повідомляє : http://uapress.info/uk/


Представникам Центру досліджень і сертифікації халяль «Альраїд» в Україні стало відомо про заборону в ОАЕ ввезення українських товарів для реалізації в країні. Мова йде про продукти харчування. З центру було направлено лист Міністерству навколишнього середовища і води ОАЕ, а також українським зовнішньополітичним відомствам, в якому запрошувалися причини торгових обмежень. Однак поки питання ігнорують.

«Нагадаємо, що втрата ринку ОАЕ для української продукції не є критичною, проте через останні події і відсутність можливості поставок товару в Росію ця ситуація повинна була викликати стурбованість у МЗС, Мінекономіки і, наприклад, Торгово-промислової палати», - дивуються автори листа.

Варто відзначити, що ОАЕ є країною, яка фактично повністю залежна від імпорту на ринку харчових продуктів - на приблизно 90%. 

Нагадаємо, на сайті уряду Молдови опублікували постанову про обмеження імпорту українських товарів, що означає введення її в дію.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар