Депутати перейменують київський аеропорт «Бориспіль» на честь українського гетьмана


Українські депутати вирішили взятися за назву київського аеропорту «Бориспіль». Його, як і місто Дніпропетровськ, планують перейменувати. Проект відповідної постанови нардепи вже внесли і зареєстрували під номером 4700.

Повідомляє : http://uapress.info/uk/

Столичний аеропорт «Бориспіль» буде називатися на честь гетьмана Івана Мазепи. Таке рішення подали українські депутати.
Ініціатива нової назви належить авторам - депутатам фракції «БПП», «Радикальної партії», «Народного фронту», ВО «Батьківщини» і «Самопомічі». Приєдналися до оформлення проекту і декілька позафракційних народних обранців.
Тим часом в Україні обговорюють нову назву Дніпропетровська. Тепер місто називається Дніпром. Виконання закону про декомунізацію обійшлося в 3,5 мільйона гривень. За словами мера Дніпра Бориса Філатова, гроші доведеться брати з міського бюджету. 
Нову назву Дніпропетровська гостро засудила російська влада. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова сказала, що якщо згадувати про «декомунізацію», то потрібно було повернути справжню назву міста, якою, на її думку, є назва «Катеринослав». В крайньому випадку, за словами Захарової, підійшла б назва «Новоросійськ».
Перейменування міста прокоментував і український шоумен Сергій Притула. Він заступився перед рішенням депутатів і звернувся до критикам. «А вам усім нічим більше займатися, ніж тим, що місто перейменували? Ну конкретно, кому і чим стало гірше від того, що Іллічівськ став Чорноморському? Зарплата зменшилась? Пенсії перестали виплачувати? », - публічно запитав Притула.
Нагадаємо, нещодавно нардеп «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул заявив, що більша кількість жителів Дніпропетровська була проти зміни назви міста. Тому, за словами політика, він вирішив оскаржити 
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар