Жити по-новому: Українців чекає новий тарифний удар вже у квітні


Уже в середині весни український уряд перегляне тарифи на газ, а слідом за цим можуть вирости тарифи на гарячу воду і опалення, повідомляють Патріоти України.

Згідно з чинною постановою уряду, ціни на газ повинні переглядатися два рази в рік. Таким чином, черговий перегляд тарифів запланований на квітень 2018 року.
Якщо врахувати те, що ціни на європейському газовому хабі ростуть (а українські тарифи формуються саме на основі імпортного газу), а гривня постійно девальвує, то уникнути зростання тарифів просто не реально.
Варто також нагадати, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягав на зростанні тарифів на газ ще в жовтні 2017 року. Однак тоді в українському Кабміні пообіцяли не підвищувати вартість комунальних послуг в цьому опалювальному сезоні.
Відзначимо також, що тариф на газ встановлює Кабінет міністрів України, а от всі інші ціни визначає Національна комісія в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).
Її голова Дмитро Вовк недавно заявив, що в процесі ринкового формування тарифу на газ сталася “затримка”, тому що чинна ціна вже застаріла.
Швидше за все, після того, як Кабмін перегляне тариф на газ в квітні, постачальники тепла і гарячої води звернуться до НКРЕКУ з вимогою підвищити їх тарифи теж. Тому пропорційно газу можуть подорожчати теплопостачання та гаряча вода – як мінімум на 20%.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар