Хіти тижня. "Нас обдурили": Кучма вимагає від Трампа, щоб той вибачився перед Україною




В 1994 році Україна, США, Росія і Великобританія підписали «Будапештський меморандум» про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Україна свою часть угоди виконала, інші - ні.


Американський президент Дональд Трамп повинен принести вибачення Україні в зв'язку з тим, що ядерний клуб обдурив її, надавши їй гарантії безпеки і територіальної цілісності. Про це заявив другий президент України Леонід Кучма на конференції YES-2018 в Києві, передають Патріоти України.
«Якщо Україну обдурили, Північна Корея без ядерної зброї взагалі нічого не коштує. Яку пораду хотілося б дати в цьому плані Трампу? Головне, треба повернутися до України і заявити: «Вибачте, я готовий більш активно допомагати Україні в цій проблемі, яка на сьогоднішній день є страшною не тільки для України, але і для Європи і всього світу», - заявив Кучма.

Як відомо, Київ відмовився від ядерної зброї в 1994 році. Після цього Україна, США, Росія і Великобританія підписали «Будапештський меморандум» про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. У документі містяться пункти, які надають Україні гарантії її суверенітету і безпеки.
Джерело: Радіо Свобода

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар