Стало відомо про серйозні проблеми Росії з армією: несподівані цифри




15 січня в російському Міністерстві оборони заявили про намір витратити 1,44 трильйона рублів (21,5 мільярд доларів) на військові закупки в 2019 році в рамках програми модернізації застарілого озброєння. Але зазначені цифри не відповідають реальності.




Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в розслідуванні приватної розвідувально-аналітичної агенції Stratfor.



За даними аналітиків, виділена в цьому році сума в 1,44 трильйона рублів насправді говорить про значний обвал у щорічних російських витратах на військові закупівлі – раніше Москва планувала витратити вдвічі більше у рамках програми модернізації на 2011-2020 роки.


Після падіння цін на нафту в Росії не було іншого вибору, як почати скорочення витрат оборонного бюджету, починаючи з 2017-го, коли Міноборони РФ вперше скоротило витрати на 5%.


Через нестачу коштів російським військовим планувальникам довелося вирішувати, куди доцільніше скерувати наявні кошти. Росія зробила пріоритетними ядерні сили, направивши на їх утримання левову частку всіх грошей на модернізацію. На даний час оновлено 82% обладнання ядерних військ. Також найбільшу вигоду отримали військово-повітряні сили – їхні ресурси зараз модернізовані на 74%. Але військово-морський флот і сухопутні війська недоотримали необхідні їм кошти.


Відродженню військової сили РФ завадили поряд з обвалом цін на нафту і західні санкції через військову агресію Росії проти України.


“Хоч російські чиновники і хваляться, що нібито програма модернізації армії майже виконана, військовим планувальним доведеться на довго розтягнути ці 1,44 трильйона рублів”, – констатували в Stratfor.



    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар