Як потрібно розпачати ранок на Водохреща і що зробити в цей день, щоб отримати Божу милість



Хрещення Господнє завершує цикл зимових свят і Святок, які тривають з 7 по 19 січня. Свято починається ще 18 січня, у Водохресний святвечір, коли відбувається перше освячення води. Хрещення ще називають святом Богоявлення, тому що при хрещенні Господа, світу з’явилася Пресвята Трійця. Сообщает https://bbccn.co/








Що потрібно зробити на Хрещення Господнє



На Водохреща, слід сходити до церкви, помолитися і освятити воду, а також привітати всіх своїх рідних і близьких з Хрещенням.


Вода, освячена в цей день, володіє воістину чарівними властивостями: вона очищає від хвороб і від поганих думок.


Обов’язково наберіть святу воду і зберігайте її вдома весь рік. Віруючі люди, щоранку після молитви, п’ють по чайній ложки святої води натще.


На Водохреща люди занурюються в ополонку, але робити це потрібно після відвідин церкви і причастя. У народі говорили, що на Водохреща занурюються хворі люди, щоб зцілитися і ті, хто одягав маски на Новий рік, щоб позбутися від гріха.




В цей день вся сім’я збирається за святковим столом і, за традицією, першим їжу пробує той, хто останнім занурився в ополонку.


На Водохреща існував дуже красивий обряд випускання голубів. Білі голуби символізували завершення свят, які потрібно відпустити на волю.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар