Скандал з Укроборонпромом отримав несподіваний поворот: «не злочин»




З’явилися деталі скандалу з «Укрборонпромом», який спалахнув після оприлюднення розслідування журналістів повідомляютьhttps://politeka.net/




Керівник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексій Петров намагався відповідати на запитання народних депутатів на відповідному засіданні, однак відповів не на всі, адже, каже, частина інформації – під грифом «таємно».



Зокрема, коментуючи контрабанду засобів ураження він заявив, що це не є кримінальним злочином.





«Сам факт контрабанди не військових засобів ураження не є кримінально карним злочином. Тому, відповідно до чинного Кримінального процесуального кодексу, є інша диспозиція або інша кваліфікація цих дій – називається «незаконне переміщення товарів», які підлягають експортному контролю. Це 333 стаття Кримінального кодексу, відповідно до якої Служба безпеки, департамент контррозвідки викриває такі факти», – заявив Петров.Гладковського.



«Відповідно до статистики, за 2017-2018 роки нами порушено і розслідується 162 такі факти. Щодо того моменту – чи існує у нас механізм постачання товарів, логістика яких контролюється державою, такі факти існують. Але я б не хотів наголошувати на цьому моменті у такому режимі, оскільки, повірте, контррозвідувальний режим у Росії після цього засідання, повірте мені, буде ущільнений», – зазначив чиновник.При цьому він додав, що такі факти не поодинокі.


Нагадаємо, 25 лютого журналісти продемонстрували українцям докази махінацій в Укроборонпромі. Завдяки їм спливла нахабна схема відмивання грошей. За попередньою інформацією, чиновники привласнили сотні мільйонів гривень на угодах з оборонними підприємствами. А однією з ключових фігур визнали сина заступника секретаря РНБО – Ігоря


Згідно з розслідуванням, 22-річний син заступника секретаря РНБО разом з партнерами організували постачання контрабандних деталей з країни-агресора для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства “Укроборонпрому” купували ці деталі у фірм-прокладок за цінами, які були завищені в кілька разів.



    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар