Введені санкції відносно Медведчука діють в повному обсязі, мережу АЗС він не продавав – секретар РНБО







ЗМІ повідомили, ніби мережу АЗС Медведчука купує азербайджанська компанія.

Запроваджені 19 лютого цього року санкції проти нардепа від "ОПЗЖ" і кума Путіна Віктора Медведчука діють у повному обсязі і їх не послаблювали

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, спростовуючи поширену в ЗМІ інформацію про нібито послаблення санкцій. Джерело

"Згідно з указом президента України Володимира Зеленського №64/2021, введено в дію рішення РНБО України від 19 лютого 2021 року. Цим рішенням передбачено застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відносно В. Медведчука, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, запобігання виведенню капіталів за межі України та ін. Введені санкції відносно Медведчука діють в повному обсязі", - зазначив Данілов.

Він наголосив, що "інформацію, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно В. Медведчука та його активів або те, що "санкції не працюють", - свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, не відповідають дійсності".

Секретар РНБО також запевнив, що Медведчук не продавав свою мережу автозаправних станцій.

"Не відповідає дійсності і поширена окремими медіа інформація про начебто купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить В. Медведчуку, однією з комерційних структур", - повідомив Данілов.




Секретар РНБО зазначив, що "всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли "творці" корупційно-олігархічної системи. І не важливо стосується це вітчизняної чи іноземної кампанії, які можуть помилкового допустити, що мають карт-бланш на дії в неправовому полі України. Також хочу дати пораду окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, - не намагатися "порешать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їхнє послаблення. Крім того, як і спроби уникнути сплати податків приводять "українських" бізнесменів до необхідності володіти навіть олівцями і білизною - через офшорні компанії, так і намагання уникнути санкцій – явище одного порядку. Тому наші правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції", - звернувся Данілов.

Раніше видання enkorr з посиланням на топ-менеджера торговельної структури Socar з Азербайджану повідомило, що новим власником мережі автозаправних станцій Glusco (належить Медведчуку) стане компанія Socar New Energy Ltd (SNE), зареєстрована на Кіпрі. Мовляв, компанії підписали угоду. "Довго підбирали структуру для цієї угоди, зупинилися в підсумку на Socar New Energy Ltd. Угода вже завершена".
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар