Заведено справу! “Слугам народу” світить по 12 років в’язниці!






У злочині підозрюються депутати президентської партії, передає портал ТСН. Підозрювані є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

За версією спеціалізованої антикорупційної прокуратури, нардепи отримали тридцять тисяч доларів за те, що проголосували проти одного законопроекту.


На даний момент “слуги народу” підозрюються в порушенні ч.4 статті 368 ККУ. Якщо його доведуть, то їх можуть позбавити волі від восьми до дванадцяти років з позбавленням права займати деякі державні посади. Справа розслідується детективами НАБУ.

Законопроект, який відмовилися приймати підозрювані, був присвячений нерухомості та задекларовано повинен був протистояти корупційним схемам при оцінці вартості житла.

Також екс віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко написав на своїй сторінці в Фейсбук, що ОП звинувачує 11 нардепів від «Слуги народу» в отриманні хабарів за 30 тисяч доларів кожному. В ОП підозрюють, що вони отримали гроші за голосування проти антикорупційного закону. Від тих, що провинилися депутатів вимагають проходження детектора брехні для встановлення істини.

Заступник голови фракції «Слуга народу» в ВРУ Євгенія Кравчук повідомила, що в першу чергу глави фракції встреттятся з підозрюваними депутатами для того, щоб вислухати їх позицію. Після чого, за консультації з психологами і криміналістами, буде прийнято рішення про застосування поліграфа. Кравчук пообіцяла, що якщо нардепи від «Слуги народу» дійсно винні в тому, в чому їх звинувачують, вони неодмінно понесуть відповідальність.

Джерело
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар