Ми з друзями пішли шукати загублену обручку, а вернулися багатіями: оце нам дійсно повезло






Будь-який досвідчений любитель прогулянок з металошукачем скаже вам, що фішка цього заняття в терпінні. В очікуванні того самого моменту, коли прилад видасть заповітний звук, виявивши щось справді вартісне. Джерело

Для двох приятелів з Північної Ірландії “зірковий час” настав в розпал вихідного, коли сусід-фермер попросив їх допомогти відшукати загублену в поле обручку.


Як пише LedBible, Пол Рейнард та Майкл Гвінн проводили відпустку в Баллікаслі (містечко району Мойл) і охоче погодилися допомогти сусідові. Все ж таки це обручка (“непростое украшение, двух сеpдец одно pешение”). Друзі озброїлися металошукачем і вирушили в поле. На жаль, відшукати аксесуар їм не вдалося, але через якийсь час про це вже ніхто не думав, адже додому вони повернулися з 84 золотими монетами, вартість яких оцінили у $128 тис.

Музей Ольстера в столиці ще проводить оцінку знахідки, але фахівцям вже вдалося встановити, що деякі зі знайдених момент відносяться до часу правління короля Генріха VIII (початок 1500-х років). Тому вони припускають, що загальна сума скарбу потягне на 100 000 фунтів стерлінгів. У свою чергу, друзі-металошукачі зізналися, що це той самий момент, про який вони мріяли стільки років.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар