КАТАСТРОФА ІЛ-76: РІШУЧИЙ КРОК ЗІ СТОРОНИ ПОРОШЕНКО

Президент зауважив, що рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів воїнами. Повідомляє https://tsn.ua

Президент України Петро Поршенко ініціював військові суди після вироку у справі щодо катастрофи Іл-76.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна", - зауважив президент.

За словами глави держави, справедливість повинна бути досягнута в суді, але "рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами".

Також Порошенко зауважив, що не може мовчати після вироку одного з цивільних судів, який засудив генерала до ув'язнення на 7 років.

"Наші військові виконують свій обов'язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги", - написав Порошенко.

Зауважимо, що військові суди в Україні були ліквідовані 2010 року. Зокрема, тепер справи, що мали б розглядатися гарнізонними військовими судами розглядаються судами загальної юрисдикції першої інстанції, а справи, що мали б розглядатися у апеляційних військових судах розглядаються у апеляційних судах загальної юрисдикції.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар