Новий гучний скандал! Представник Януковича готує “ширку” для Порошенка

Здається, в Адміністрації президента таки прийняли рішення вносити зміни в Конституцію і вводити в дію Мінські угоди. Суть епохальних змін Конституції, прописаних в Мінську під диктовку Москви, вже не раз описана моїми колегами. Пише http://de-facto.cc


Тому я не буду нагадувати вам про амністію бойовикам, вибори під дулами російських автоматів, і особливий статус Донбасу. А розповім про плани з технічної реалізації цього завдання – а саме, збору 300 голосів, необхідних для внесення змін до Конституції.


Мої агенти в Раді зняли, як готується платформа для створення широкої коаліції всіх парламентських фракцій. Тієї самої “ширки”, від якої рівно 4 роки тому відмовився Віктор Янукович.


Петро Олексійович в коаліцію з Оппоблоком і “ворогами” з Батьківщини теж вступати не збирається. І тому діє хитріше – з подачі Оппоблока буде створено міжфракційне об’єднання “Парламентарії за мир”.


Адже цікаво, як і чиїми руками кроїтимуть основний закон?


Вчора в сесійній залі нардеп від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко (той самий, що після майдану сльозами змивав «гріхи» представництва інтересів Януковича в парламенті писав, мабуть, своєму помічникові:


Вчора в сесійній залі нардеп від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко писав, мабуть, помічнику.


Одержувач: Андрій Міщенко:


– Міжфракційне об’єднання «Парламентарі за мир»


– Підготуйте, будь ласка документи для реєстрації міжфракційного об’єднання


– Співголови: Антон Геращенко – НФ, Богомолець Мірошниченко ПРО …
Крім одіозної особистості організатора процесу, звертає на себе увагу ще дві речі: звичайно ж, популістське назву нового МФО (як же сьогодні без війни і миру), і ще більше – повний склад його керівників, в якому є представники всіх фракцій, окрім Самопомочі і “Волі народу”:


Співголови: Антон Геращенко – НФ; Богомолець – БПП; Дубіль – Батьківщина; Попов – РПЛ; Мірошниченко – ПРО; Барвіненко – Відродження; Безбах – позафракційнійСпівголові: Антон Геращенко – НФ; Богомолець – БПП; Дубіль – Батьківщина; Попов – РПЛ; Мірошниченко – ПРО; Барвіненко – Відродження; Безбах – позафракційній


– Співголови: Антон Геращенко – НФ; Богомолець – БПП; Дубіль – Батьківщина; Попов – РПЛ; Мірошниченко – ПРО; Барвіненко – Відродження; Безбах – позафракційній;


Очевидно, що той же Геращенко – не міг дати згоду на вступ в таку мішпуху не погодивши його з першими особами “Народного фронту”. Депутата Дубіля – ЗМІ називають близьким соратником Тимошенко. Решта фігурантів – теж не останні люди в своїх партіях.


І їх поява в міжфракційне об’єднання – це можливість лідерам не брати на себе відповідальність за явно не підтримані електоратом рішення: від амністії бойовиків, до “ширки” як такої.


Не здивуюся, до речі, якщо горезвісною “ширкою” в цьому парламенті спробують вирішити не тільки проблему виборів на Донбасі, а й спробують змінити Конституцію під обрання президента в парламент (бо іншого шансу у Порошенка немає, що стає все більш очевидним).


І якщо такі спроби будуть зроблені, то це вкаже на розділ країни під політиків-олігархів з верховним “смотрящим”. Таку собі акціонерну угоду щодо дерибану країни на наступні роки.


До речі, його організатору, нардепу Мірошниченко, здається, недоплатили.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар