Семенченко чітко відповів Авакову на погрози недопущення блокади

Міністр внутрішніх справ Аваков на брифінгу на підприємстві Мотор Січ зробив ряд заяв на адресу Штаб блокади торгівлі з окупантами і мене особисто.

Залишу за рамками свого коментаря крилаті слова і вирази використані при цьому міністром. Незважаючи на те що вирази "шизофреніки", "хворі люди", "авантюристи" навряд чи можна зустріти в кодексі етичної поведінки держслужбовця, я особисто списую це на перевтому. Сообщает http://newkozak.co.ua



Відповім по суті. Припинення фінансування підприємств країни агресора за рахунок коштів українських платників податків, забезпечення енергетичної незалежності України від країни - оккупанта - найважливіші завдання які ми повинні вирішити для забезпечення національної безпеки України.


"Відповідно до ч.1 ст 17, ч.1 ст. 65 Конституції України захист Суверенітету і територіальної цілісності України є обов'язком громадянина України, справою всього Українського Народу. Безпосередньо функції здійснення оборони і захисту територіальної цілісності покладені на відповідні державні органи та суб'єктів владних повноважень.


У разі якщо посадові особи та органи влади не виконують свої обов'язки встановлені Конституцією, то Український Народ в відповідності зі ст. 5,17,65 Конституції України зобов'язаний взяти справу захисту України в свої руки.


Торгівля з агресором під час війни, створення умов для безперешкодної діяльності його підприємств на території України є реальною допомогою ворогові проти нашої держави. Бездіяльність суб'єктів владних повноважень у справі протидії подібним явищам, а в багатьох випадках умисне сприяння є державною зрадою або (як мінімум) злочинною службовою недбалістю Громадяни України які блокують перевезення вантажів діють в умовах крайньої необхідності щодо захисту своєї Батьківщини всіма можливими способами.


Так вони діяли взимку 2013 - вийшовши на Майдан. Так вони діяли навесні 2014 році - пішовши неоформленими добровольцями на фронт. Так вони діяли взимку 2014 року - перекривши конвої Ахметова і домігшись звільнення понад 100 українських полонених. Так вони діяли взимку 2017 - почавши Блокаду торгівлі з оккупантамі.


Відповідно до статті 39 Кримінального кодексу України (крайня необхідність) усунення небезпеки що безпосередньо загрожує ... Громадським інтересам або інтересам Держави (якщо цю небезпеку в даній обстановці не можна усунути іншими способами) не є злочином".


І жодному з громадян України, якій брав участь в Блокаді підозра на вчинення цих злочинів не пред'явлена.


Ну і на закінчення хочу нагадати міністрові що Кримінальне переслідування особи можливо лише після встановлення в його діях складу злочину. Виходячи з вищевикладеного, а також керуючись своїми повноваженнями народного депутата України я рекомендую міністру внутрішніх справ припинити коментувати дії громадян України які не відносяться до його компетенції і зосередитися на на виконанні своїх прямих обов'язків - боротьбі з валом злочинності (про котрий дуже багато розповідали керівники обласних і міських відділень поліції при особистих зустрічах у всіх регіонах України).

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар