Захарченко зробив царський подарунок Києву – політолог

Політолог та політтехнолог Андрій Золотарьов вважає, що призначення ватажком бойовиків виборів на Донбасі це царський подарунок Києву. Оскільки для Європи це вагомий аргумент, що терористична «Донецька народна республіка» не виконує Мінські домовленості.
Таку думку Золотарьов висловив у інтерв’ю українському каналу. Новину передає «Преса України».
За словами політолога, українська сторона отримала подарунок від «ДНР» у вигляді призначення виборів на тимчасово окупованій території Донбасу. 
«Вибори на Донбасі – царський подарунок Києву. Оскільки з вересня минулого року Мінські домовленості обтяжують обидві сторони. Як будь-який компроміс, вони проблемні, як для Києва, так і для «ДНР» і «ЛНР». У цій ситуації сторони шукають формальні зачіпки для того, щоб звинуватити свого противника в невиконанні Мінських домовленостей. Дії Захарченка це залізно-бетонний аргумент, тим більше для таких формалістів, як Ангела Меркель, що Мінські домовленості не виконуються»,- пояснив Золотарьов.
Політтехнолог зазначив, що в Мінських домовленостях чітко прописано, що вибори мають проходити згідно українському законодавству, тому навіть тиждень різниці – це доказ вини «ДНР» у невиконанні домовленостей.
«Для європейців, якщо в Конституції написано, що вибори мають проходити 25 жовтня, а в Мінських домовленостях зазначено, що вибори повинні пройти по українському законодавству, то все це святе та не підлягає ніякій ревізії. Тому, дата 18 всього-навсього тиждень, проте вона дає залізно-бетонний аргумент Києву, щоб казати, що «ДНР» зриває Мінські домовленості»,- підкреслив Золотарьов.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар