Тарифи на газ можуть бути переглянуті - Демчишин

Хоча на сьогоднішній день перегляд тарифів відбуватися не буде, проте Демчишин допустив можливість перегляду тарифів надалі.
Для перегляду тарифів потрібні причини. Головною з них є зниження ціни на російський газ нижче 230 дол. У разі такого зниження з’явиться можливість для перегляду тарифів.
Демчишин також зазначив те, що український ринок газу сьогодні монополізований і вимагає переходу до прямих контрактів між споживачами і виробником.
«Ми підготували новий закон, і він проголосований. Сьогодні ми готові внести зміни в інші закони, які можуть дати можливість вступити до даного закону в дію», – підкреслив міністр.
Зазначимо, що експерт із соціальних питань Андрій Павловський пояснив чому уряд не бажає зменшувати тарифи на газ для населення.
Як зазначив Андрій Павловський  на своїй сторінці у соціальній мережі «ціна газу українського видобутку за тисячу кубів 1590 грн., російського-5800 грн, проте ціна газу для населення 7188 грн!!».
Різниця між тарифами і реальною ціною на газ видна неозброєним оком.
Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про зцілення України від газової залежності РФ. Україна майже на 100% закуповує газ із країн ЄС.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар