З Донецька виїхала техніка росіян і спущені прапори «ДНР»

В окупованому Донецьку відбувається реорганізація місцевої влади – ще кілька тижнів тому з міста була виведена російська важка військова техніка, а зараз з будівлі так званої «військової комендатури ДНР» прибрали прапори терористичної «республіки». Є припущення, що місто переходить під управління українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це пише у соцмережі боєць Сергій Сільченко, новину передає «Преса України».

«Від друзів... ще на початку вересня зникли всі залізяки біля боксів військової частини на Боссі. Там були Урали, БМП, убиті танки, бензовози, багато різної військової техніки, яка проглядалася через паркан.

Вчора зникли з військової комендатури (ВК) Діри (колишня військова прокуратуру Донецька) всі ганчірки з флагштоків - прапори ДНР, Расісії, помаранчево-чорний прапор перехідного періоду між ДНР і Новоросією. І більше не з'явилися. Центральний вхід у ВК звільнили від мішків з піском. Їх завантажили в бусік комендатури і вивезли. Двоє орків привели в порядок територію біля входу, прибрали пісок, що залишився», - описує зміни Сільченко.

Також він звертає увагу, що в Донецьку почав діяти банк, що належить Ахметову і оплати в ньому здійснюються в гривнях.

«З території футбольного клубу «Олімпік», навпроти ахметівського з-да 15 ЛКУ, у цехах якого знаходилася ремонтна база Діри, в невідомому напрямку виїхали всі орки. Сьогодні ахметовський ДТЕК на окупованих територіях відкрив доступ до особистого кабінету і до оплати рахунків за ел/енергію в Український банк пана Ахметова - ПУМБ. Можуть цим скористатися тільки ті, хто має картки українських банків, на яких є гривня. В товарно-грошові відносини повертається гривня», - пише Сільченко.

Джерело: http://uapress.info/uk/news/show/96295
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар