Піонтковський розповів, чи підуть бойовики у наступ на Маріуполь

Російський політолог Андрій Піонтковський переконаний, що ймовірність наступу російсько-терористичних військ на Маріуполь найближчим часом невисока.
Про це він розповів у інтерв'ю одному з українських видань, новину передає «Преса України».
«Що стосується чисто військових акцій (на Донбасі - ред.), я це виключаю. Знову ж таки через його (Путіна - ред.) звіриного почуття небезпеки. Піде на Маріуполь?! Зараз є українська армія. Ось цю саму лінію поділу вогню, яка вона є, українська армія цілком може захищати», - зазначив політолог.
За його словами, у разі наступу на Маріуполь Росія зазнає таких втрат, які будуть неприпустимими для її суспільства. Крім того, як переконаний Піонтковський, якщо Путін таки вирішить наступати, то президент США Барак Обама уже не зможе протистояти Конгресу та громадській думці, блокуючи продаж летальної зброї. 
В цілому, як вважає політолог, у Путіна зараз немає перспектив на Донбасі. Саме тому російський лідер намагається втілити в життя свою «скажену» стратегію: заштовхати в Україну «ЛНР» та «ДНР», які роз'їдатимуть її зсередини і блокуватимуть її європейський вибір.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар