Шокуюча правда родини прокурора Одеської області (ВІДЕО РОЗСЛІДУВАННЯ)



Шини, намети, польова кухня. Уже 2 тижні на всю Україну гримить прокурорський майдан. Громадські активісти Одещини протестують проти нового старого обласного законника – Миколи Стоянова.
– Ми будемо тут стояти, поки Стоянов не напише звільнення.
«Слідство.Інфо» вирушило в Одесу розібратися, чому повторне призначення Миколи Стоянова у крісло прокурора Одещини справило ефект бомби. Ми розшукали його самого, елітну нерухомість, «золоті» гектари та ретельно прихований бізнес родини Стоянових. Ми з’ясували, що статки прокурорської сім’ї сягають мільйонів доларів. Та навіть дізналися, звідки ці гроші.
Він усе життя пропрацював у прокуратурі та офіційно навіть власної квартири не має. Вона – скромна викладачка української мови та літератури в Одеському університеті. Та при ретельному вивченні дружина прокурора виявилася аж ніяк не Попелюшкою, радше – місцевим маркізом де Карабросом.
e0ec20d-stoyanov-screen-7

НАТАЛЯ ПРАНЖУ, волонтер:
– Тільки по жінці там нерухомості на 14 сторінок А-4. Тільки по жінці, і там дуже багато, не тільки в Одесі, але й по всій країні.
314e7d2-stoyanov-screen-4
В Одесі дружина прокурора Стоянова Тетяна володіє трьома квартирами – винятково в елітних житлових комплексах. Має апартаменти на 200 з гаком квадратів у «Білому парусі» – будинку класу люкс біля моря з власним парком. Ми поцікавилися, скільки коштує там житло.
4e1a4cf-stoyanov-screen-8
Представник ЖК «Білий парус»:
– Никто еще в Одессе не построил с такими огромными витражами, окнами, которые дают вот такую гармонию, такие ощущения, столько света, сколько энергии, столько позитива. Стоит это 1800 за квадратный метр.
Рахуємо. 45 тисяч гривень квадрат. Загалом лише ця квартира прокурорської дружини коштує майже 10 мільйонів гривень.
61a7ea7-stoyanov-screen-9
Будинок, де знаходиться ще одна квартира пані Стоянової, знаходиться на легендарному Французькому бульварі, поряд з кращими пляжами Одеси.
1 квадратний метр у цьому комплексі наразі коштує навіть дорожче, ніж в «Білому Парусі» – понад 60 тисяч гривень. Середня вартість трикімнатної квартири – понад 10 мільйонів. Рушаємо шукати іншу нерухомість прокурорської родини.
729f506-stoyanov-screen-10
Саме в цьому будинку пані Стоянова зареєстрована офіційно, за інформацією наших джерел тут вона і проживає разом з чоловіком.
У цій новобудові в престижному районі Одеси Стоянови мають апартаменти площею понад 100 квадратів. Те, що прокурорська родина дійсно мешкає саме тут, нам підтверджує охорона.
– На автостоянке он машину держит – вот здесь вот.
Пошуки іншої власності родини Стоянових приводять нас на узбережжя Чорного моря. Один з найдорожчих ресторанів Одеси безпосередню в прибережній захисній смузі. На паркінгу – парад суперкарів. Тетяна Стоянова володіє третиною цього закладу.
af59472-stoyanov-screen-5
bd1dc9d-stoyanov-screen-11
Також дружина прокурора має 2 паби з назвою “Шкіпер” та є співвласницею приміщень, в яких вони розташовані.
011fe26-stoyanov-screen-13
Крім того, Тетяна Стоянова володіє половиною “Пристані” – комплексу відпочинку під Одесою в зоні Дністра. Як зазначено на сайті гостьового будинку, розташований він не де-небудь, а на теритиорії Нижньо-Дністровського заповідника.
125b4f6-stoyanov-screen-14
Ми приїхали в Коблево, курортне містечко поряд з Одесою. За нашою інформацією, родина Стоянових також володіє тут нерухомістю.
263f4e6-stoyanov-screen-12
Котедж і 5 соток землі біля моря на курорті Тетяна Стоянова отримала… у подарунок ще в 2004 році. За даними держреєстру будинок розташований на території бази “Лазуровий берег”. Наразі вона не працює. Ми подумали, що так дружину міг ощасливити хіба що її чоловік, і запитали прокурора Стоянова. Він відповів туманно.
3fe0b1d-stoyanov-screen-15
– Хто зробив цей подарунок?
– Та людина, її немає в живих, тому я не буду говорити.
– Це ваш родич?
– Ні, це друг нашої родини.
c3f0d97-stoyanov-screen-18
af61256-stoyanov-screen-17
А ось тут – в іншій частині Коблева – розташувалася літня “хатинка” прокурорської родини на понад 400 квадратів. У закритому комплексі – за 10 метрів від моря. Дуже показовою є історія появи цієї нерухомості. У 2007-му місцева влада виділила приватній фірмі землю під будівництво кемпінгу. Та, натомість, звела 12 величезних будинків. Далі через суд вона зобов’язала чиновників узаконити самочинно збудоване житло. Ще за рік фірму визнали банкрутом – і ті, хто купив нерухомість – зокрема, й пані Стоянова – стали цілком законними власниками фактично незаконно збудованого житла.
– Тут тільки літом живуть.
Один з цих будинків нині виставили на продаж – просять понад 12 мільйонів гривень. У родини Стоянових, схоже, особлива любов до мальовничих краєвидів Коблева. “Слідство.Інфо” дізналося, що ще 11 років тому компанія, співвласницею якої нині є дружина прокурора, отримала в курортному селищі в довгострокову оренду 3 гектари землі – і це там, де кожна сотка на вагу золота. Лише офіційна вартість цієї ділянки – понад 9 мільйонів гривень. У 2015-му місцева прокуратура звернулася до суду – і Господарський суд Миколаївської області несподівано визнав, що земля виділялася з численними порушеннями закону. Також з’ясувалося, що там уже незаконно звели 2 корпуси майбутнього пансіонату.
d924d43-stoyanov-screen-20
Однак хеппі-енду в цій історії так і не сталося. Апеляцію вже розглядав не миколаївський, а одеський суд. Чорні мантії рішення своїх колег скасували. І що цікаво, законність чи незаконність виділення землі в апеляції взагалі не розглядали. Суддя просто вирішив, що терміни позивної давності були поновленні незаконно. Та дав зелене світло, аби дружина прокурора Стоянова і далі використовувала гектари в Коблеві.
f1341f2-stoyanov-screen-21
Також родина Стоянових має кілька гектарів землі на Миколаївщині – в приватній власності чи довгостроковій оренді. А ще – до десятка об’єктів іншої нерухомості по всій країні. Активісти називають це прямим доказом незаконного збагачення прокурора.
ДМИТРО ВІЧИК, громадський активіст
– Если человек – чиновник или там должностное лицо – и богатеют его ближайшие родственники, тут нет никакой хитрости, это обычная коррупция.
Ще 2 роки тому, коли Миколу Стоянова вперше призначили прокурором Одеської області, наявність будь-якого власного бізнесу він спростовував. І навіть відмежувався від дружини.
0b083f2-stoyanov-screen-22
– У вас есть какой-то бизнес в Одессе?
– У меня нету!
– А рестораны?
– У жены есть ресторан. Дальше что? Но я с ней не живу лет 4-5 уже.
Нині він думку змінив та навіть каже, що коли 5 років не був при посаді, то сам допомагав пані Тетяні з бізнесом.
У будівлі облпрокуратури пан Стоянов не з’являється. Його місцеперебування співробітники ретельно приховують, однак «Слідству.Інфо» вдалося записати з обласним прокурором ексклюзивне інтерв’ю. Звідки капітал на відкриття ресторанів, елітні квартири та заміські комплекси? Майстер-клас від чоловіка мільйонерки.
2337b50-stoyanov-screen-16
МИКОЛА СТОЯНОВ, прокурор Одеської області:
– Це було більше 20 років, я пам’ятаю… Ну заробляли, були спочатку торгували квасом, торгували водою на Південному, біля Привозу, збирали гроші. Батько плавав все життя.
– Ваш чи дружини?
– Дружини. Мама робила. Батьки мої щось допомагали.
56d5ab2-stoyanov-screen-6
Також Микола Стоянов переконує, що його родина веде успішний аграрний бізнес –дружина є співвласницею 2-х компаній по сусідству – на Миколаївщині. «Слідство.інфо» з’ясувало, одна з цих фірм фігурує в гучному скандалі. Прокуратуру цієї області Микола Стоянов, до речі, очолював двічі. Місцевий підприємець звинуватив його в рейдерському захопленні бізнесу. На початку цього року навіть було відкрито кримінальні провадження – однак уже за день після призначення Стоянова прокурором Одещини його миколаївські колеги справу закрили.
6d53c0c-stoyanov-screen-23
8e942d9-stoyanov-screen-24
МИКОЛА СТОЯНОВ, прокурор Одеської області:
– Ми розібралися. Мам були, як знаєте, між компаньйонами, ну, це наше, особисте…
Та повторне призначення Стоянова в Одещині не пройшло непоміченим і викликало хвилю обурення, яка виплеснулася на вулиці. Звільнення обласного прокурора вимагають не лише громадські активісти, а й Міністерство юстиції. Там кажуть, що такі держслужбовці, як Стоянов, потрапляють під автоматичну люстрацію. Однак Генпрокуратура в Україні живе за власними законами. Там нічого не бачать і нікого не чують. І з таким цінним і перевіреним кадром, як прокурор Стоянов, прощатися відверто не хочуть.
Джерело: http://www.hromadske.tv

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар