У Росії пояснили, чому закрили транзит солодощів із України

У Федеральній митній службі (ФМС) Російської Федерації заявили, що транзит кондитерських виробів з України в Середню Азію було закрито з ініціативи Роспотребнадзору.
Таку заяву зробила начальник відділу зі зв'язків із громадськістю Центрального митного управління ФМС Росії Катерина Анчипорова. Новину повідомляє «Преса України».
За її словами, ФМС створила розпорядження щодо призупинення транзиту українських солодощів після того, як з Роспотребнадзору минулого тижня надійшов відповідний лист.
«Якість продуктів контролює Роспотребнадзор, він направляє нам документ, за яким ми зупиняємо ввезення продуктів транзитом... Роспотребнадзор вказав лише кондитерські вироби. Є (відповідне) розпорядження ФМС», - зазначила речник митного відомства.
Разом з тим, у ФМС поки не називають кількості затриманих у Росії автомобілів із вантажем кондитерських виробів з України.
У той же час, у прес-службі Роспотребнадзору також прокоментували інформацію щодо зупинки транзиту українських солодощів, заявивши, що жодних нових обмежень на ввезення кондитерської продукції з України не вводили.
«Жодних нових чи додаткових заходів не вводилося Роспотребнадзором. Цукерки з України - продукція окремих найменувань, яка заборонена досить давно і до Росії потрапляти не повинна», - розповів представник відомства.
    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар