НЕ ХРУЩОВ: ЖУРНАЛІСТ ПОКАЗАВ, ХТО ПІДПИСАВ УКАЗ ПРО ПЕРЕДАЧУ КРИМУ УКРАЇНІ



Російський журналіст Олексій Венедиктов повідомив, що указ про передачу Криму Україні підписано не радянським лідером Микитою Хрущовим, як прийнято вважати, а Клімом Ворошиловим, який займав тоді посаду глави Президії Верховної Ради СРСР. Про це Венедиктов написав у своєму Twitter, інформують Патріоти України.
“Виявляється не Хрущов, а Ворошилов”, – написав Венедиктов, опублікувавши в якості підтвердження вирізку з “Відомостей Верховної Ради СРСР” від 9 березня 1954 року.
У ній опубліковано указ про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР, підписаний Головою Президії Верховної Ради СРСР Клімом Ворошиловим.
“З огляду на спільність економіки, територіальну близькість і тісні господарські та культурні зв’язки між Кримською областю та Українською РСР, Президія Верховної Ради СРСР постановляє: затвердити спільне подання Президії Верховної Ради Української РСР і Президії Верховної Ради УРСР про передачу Кримської області зі складу Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки в складу Української Радянської Соціалістичної Республіки “, – йдеться в указі, підписаному в Кремлі 19 лютого 1954 року.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар