“Зарплата 27 тисяч гривень і…”: Чеський уряд приготував сюрприз для українських заробітчан



Чехи не на жарт налякали українських роботодавців.


Днями заявив про розширення більш ніж в два рази, майже до 20 тис., робочих квот для іноземців Сообщает https://korupciya.com/


До цього не так давно Чехія також спростила процес працевлаштування та видачі віз українським трудовим мігрантам. Таким чином місцева влада намагається залучити в країну більше будівельників, технарів, аграріїв, промисловців і навіть айтішників.


Такий факт не на жарт стривожив українських роботодавців, адже нам самим не вистачає тямущих кадрів. А якщо аграрії купляться на високі чеські зарплати і кинуться за кордон на заробітки, це і зовсім загрожує зривом посівної. Чи не єдиний шанс утримати в Україні робочі руки – це підвищувати їм оклади. Але в Україні, як правило, піднімають зарплату в межах 12-13%, що не може задовольнити очікування самих робітників.


При цьому міграційні настрої наших співвітчизників залишаються досить високими. Згідно з дослідженнями експертно-аналітичного центру міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, приблизно кожен шостий-сьомий українець замислюється про трудову міграцію за кордон. У тому числі в Чехію.




Для українських заробітчан Чехія залишається одним з найпопулярніших напрямків у Європі. Там працюють сотні тисяч наших людей – офіційно і нелегально. Зарплати там вищі польських приблизно на 10 тис. грн (27 тис. грн проти 17 тис. грн в Польщі). Але отримати робочу візу в Чехію не так просто, а от влаштуватися в Польщі взагалі можна по біометричного паспорту.

    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар