Пuтання жuття і смерtі: Генштаб зробив надважливу заяву для військових і їх сімей




У Генеральному штабі України ВСУ начальник головного управління зв’язку та інформаційних систем Володимир Рапко заявив, що через мобільних телефонів російські окупаційні війська намагаються ідентифікувати українських військових, також визначити місце дислокації ВСУ і зброї. Велику інформаційну небезпеку під час інформації представляють месенджери.


Про це повідомляє видання “Бізнес.Медіа” з посиланням на сайт Укрінформу.

“Ми часто бачимо як РФ намагається за допомогою мобільних телефонів ідентифікувати наші підрозділи і місця їх розташування, щоб нанести на свої карти координати знаходження військ і зброї … РФ виявляє мобільні телефони, можливо, підключає до своєї помилкової базової станції, тобто через неї йдуть повідомлення, всі розмови, вони бачать їх координати.


І справа тільки в часі, щоб фізично знищити групу людей, які перебувають у телефонів “, – повідомив Володимир Рапко.


Також окремо було сказано, що не рекомендується використовувати мобільні телефони в зоні бойових дій на сході України.

“Ми ще в 2014 році внесли зміни в закон України, в статут, де встановили командирам правило як використовувати мобільні телефони в зоні проведення бойових дій. Чим ближче до лінії зіткнення, тим жорсткіше ці правила виконуються, оскільки мобільний в зоні ООС – це велика небезпека “, – заявив начальник головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України.
Нагадаємо, що з 26 листопада на всій території України введено військовий стан через прямий військової агресії в нейтральних водах Азовського моря проти 24 українських моряків. Все екіпаж трьох катерів узятий в полон. Також глава Генерального штабу України ВСУ Віктор Муженко заявив , що на сьогодні з 2014 року загроза повномасштабного російського вторгнення як ніколи велика.


    Blogger Comment

0 коментарі:

Дописати коментар